Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelsprijzen in Polen lager dan vorig jaar

Zowel binnenlands geteelde groenten en fruit, als geïmporteerde, worden in Polen voor een lagere prijs verhandeld dan vorig jaar. Poolse aardappelen worden momenteel op de groothandelsmarkt verkocht voor een gemiddelde van ongeveer 0,10 euro per kilo. Dit is ruim 60% minder dan in januari 2014. De geïmporteerde aardappelen zijn ook 60% goedkoper dan vorig jaar met een gemiddelde prijs van 0,12 euro per kilo.

Kropsla en wortelen zijn de enige binnenlandse groenten, die duurder zijn dan in januari 2014, respectievelijk met 5% en 15%. Alle andere groenten zijn goedkoper. Uien, kool en peterselie zijn ongeveer 50% goedkoper dan in de eerste helft van januari 2014. Uien worden verkocht tegen een prijs van ongeveer 0,14 euro per kilo. Kool bereikt 0,09 euro per kilo en peterselie staat op 0,37 euro per kilo. Geïmporteerde groenten zoals courgette, aubergine en broccoli, zijn ook goedkoper dan een jaar geleden, maar de prijzen zijn ook hoger dan aan het begin van 2015. Aubergines kost 3,02 euro per kg; courgettes 3,25 euro per kilo en broccoli ongeveer 1,15 euro per kilo.
 
Mandarijnen, sinaasappels en bananen zijn ook goedkoper dan in januari 2014. Citroenen hebben dezelfde prijzen met een gemiddelde van 1,05 euro per kilo. Mandarijnen worden verkocht voor 1 euro per kilo en sinaasappelen voor 0,81 euro per kilo.

Binnenlandse appelen zijn ongeveer 50% goedkoper dan in januari 2014. In de eerste helft van deze maand schommelden de gemiddelde prijzen rond 0,25 euro per kilo voor de rassen Golden Delicious en Gala en rond 0,31 euro per kilo voor de rassen Cortland en Lobo. Druiven, die in deze periode van het zuidelijk halfrond worden geïmporteerd, zijn duurder geworden met groothandelsprijzen variërend tussen de 2,10 en 2,80 euro per kilo.
Publicatiedatum: