Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Label Rouge witlof

Witlof uit de Nord-Pas-de-Calais is wereldwijd bekend en krijgt nu ook een officieel kwaliteitslabel: Label Rouge. Het label is geïntroduceerd om de hoge kwaliteit van de witlof, dat uit de regio komt, herkenbaar te maken en de traditionele landbouwtechnieken, die in de sector worden toegepast, te beschermen.

Label Rouge witlof wordt geteeld door middel van conventionele landbouwmethodes. Na de oogst wordt de witlof teruggeplant in de aarde en met een laag stro beschermd tegen licht en koude. De laag wordt dan langzaam verhit. Witlof uit de grond is van betere kwaliteit en langer en dikker dan witlof die op een andere manier wordt verbouwd. De textuur van de groente is fermer en de smaak ligt tussen bitter en zoet in. Witlof bestaat voor 95% uit water. De groente bevat geen lipide en proteïne en maar heel weinig koolhydraten, maar wel heel veel mineralen en vezels.
Publicatiedatum: