Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1,1 miljoen compensatie boycot aangevraagd

Telers hebben meer dan 1,1 miljoen euro compensatiegeld aangevraagd vanwege de Russische boycot. Het geld is aangevraagd in de tweede openstelling van de compensatieregeling voor de periode tussen 10 september en 31 december 2014.

Voor appelen en peren is bijna 6 ton product aangemeld ter waarde van ruim 700.000 euro. Van het overige product is ruim 8,5 ton product aangemeld ter waarde van ruim 400.000 euro. De maximumhoeveelheden zijn hierbij tot nu toe niet overschreden. De cijfers zijn nog onder voorbehoud - telers hebben tot en met 31 januari de tijd om declaraties in te dienen.

Het is de tweede openstelling van de regeling. De uitbetalingen van de eerste openstelling, tot 4 september, worden eind januari afgerond. Dit geldt ook voor de meldingen, die gedaan zijn in de periode tussen sluiten van de eerste openstelling en openen van de tweede openstelling (4 tot en met 10 september 2014) en in aanmerking komen voor steun.

Maximum bedragen
Momenteel is de regeling voor de derde maal opengesteld, tot en met 30 juni 2015. Voor deze periode is weer sprake van maximale producthoeveelheden. Voor Nederland is dit 9.700 ton appelen en peren en 24.650 ton tomaten, wortelen, paprika's, komkommers en augurken. Na overleg met de sector is afgesproken om deze laatste enveloppe te verdelen in twee subgroepen, te weten 12.325 ton voor bewaargroenten (wortelen) en 12.325 ton voor glasgroenten (tomaten, paprika's, komkommers en augurken). Dit om te voorkomen dat één product de gehele enveloppe kan opsouperen vanwege de verschillende oogstmomenten van de producten. Op 8 januari jl. waren er 5 meldingen ontvangen van telers.






Publicatiedatum: