Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse exportgroei naar EU baart zorgen

De export van Marokkaanse groenten en fruit baart Juan Carlos PĆ©rez Mesa, lector Agriculture Economics aan de universiteit van Almeria, ernstige zorgen. De Marokkaanse export naar de EU groeide in september en oktober van vorig jaar met 11.036 ton groenten en 40.164 ton fruit. Marokko nam hiermee het marktaandeel van Spanje (Almeria) in, met name in de VK en Frankrijk. Met betrekking tot de tomatenhandel bedraagt het marktaandeel van Marokko tegenwoordig 70 procent terwijl die van Almeria slechts 12 procent is.

Marokko exporteert een breed scala aan producten: tomaten, komkommers, courgettes, citrus, meloenen en bessen. Voor de periode van januari tot oktober 2013 en van januari tot oktober 2014 steeg de Marokkaanse export naar de EU met 15% in volume en 18% in waarde tot een totaal van 774.929 ton en 813 miljoen euro. De enorme groei is vooral te danken aan de Marokkaanse regering, die prioriteit geeft aan de ontwikkeling van de tuinbouw en fruitteelt. Daarbij heeft het nieuwe afspraken gemaakt over de export met de EU.
Bron: AgroinformaciĆ³n
Publicatiedatum: