Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrimatie biedt nu ook handelsdata en prijsinfo AGF

Vanaf vandaag bevat www.agrimatie.nl nog meer informatie over het Nederlandse agrocomplex. Naast informatie uit de CBS Landbouwtelling en het LEI Bedrijveninformatienet, bevat de website nu ook agrarische handelsdata en langjarige ontwikkelingen van agrarische prijzen. Via deze website presenteert het LEI de data overzichtelijker met korte analyses van LEI-specialisten. In de toekomst worden de diverse databronnen ook met elkaar gekoppeld om zo onderlinge verbanden beter weer te geven.

Handelscijfers zoals vandaag gepresenteerd door staatssecretaris Sharon Dijksma tijdens de Grüne Woche in Berlijn zijn ook te vinden op agrimatie.nl. Sharon Dijksma: "Betrouwbare gegevens en goed onderbouwde analyses zijn onontbeerlijk voor een goed zicht op de ontwikkelingen in de landbouwsector en voor de beleidsvorming. Het LEI speelt hierbij samen met het CBS een centrale rol".

Op de website staat publieke informatie over de agrosector op één plaats, die door het gebruik van interactieve grafieken en duidelijke zoek- en filtermogelijkheden eenvoudig is in het gebruik. Beleidsmakers, accountants, journalisten en ondernemers in het agrocluster en overige belangstellenden vinden snel de informatie die zij nodig hebben en kunnen deze downloaden voor eigen gebruik. De site biedt onder andere informatie over prijzen, economisch resultaten voor typen bedrijven, duurzaamheidsindicatoren, arealen, dieren, arbeid, bodemgebruik, gewasbescherming en weidegang.

Tweetalig

Aangezien de Nederlandse agrosector internationale faam kent, wordt de website nu in zowel het Nederlands als in het Engels aangeboden (agrofoodportal.com). In het eerste jaar bekeken bezoekers ruim 100.000 keer een artikel.

Over het fruitareaal wordt vermeld

Het fruitareaal groeide in 2014 licht tot 19.200 ha. Met 8.600 ha is peer de meest geteelde vrucht. Het aantal bedrijven dat fruit teelde, daalde in 2014 met bijna 3,5%. Door het stijgende areaal en het dalende aantal bedrijven, nam de gemiddelde bedrijfsomvang toe tot 8 ha.



Publicatiedatum: