Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"AGF waterzuivering maakt milieu, consument en AGF sector gezonder"

Opening nieuw laboratorium van Antwerpen Milieutechniek

Van Antwerpen Milieutechniek (VAM) opende op 12 januari de deuren van een nieuw laboratorium om haar activiteiten op het gebied van AGF waterzuivering en daarmee waterbesparing en voedselveiligheid nog verder te verbeteren. Eigenaar Eduard van Antwerpen maakte van de gelegenheid gebruik om de ambities van VAM nog eens te onderstrepen en kondigde tevens aan vanaf 1 februari met een aangepaste naam en logo verder te gaan. VAM ontwikkelt al meer dan 20 jaar waterzuiveringsinstallaties voor AGF verpakkers en verwerkers en opereert inmiddels mondiaal.

Zeeuwse watertechnologie laat de AGF sector:
• 95% besparen op proceswater voor verpakken en verwerken
• 100% zuivering van: beschermingsmiddelen, ziektekiemen en bacteriën



Besparen op AGF proceswater

Door waterzuiveringsmodules te koppelen aan de wasinstallaties van AGF verpakkers en verwerkers, kunnen deze maar liefst 95% van hun proceswater besparen. Gezien de grote hoeveelheden water, die de industrie nodig heeft, levert dit een forse besparing in kosten op voor waterverbruik, maar ook op kosten voor machineonderhoud en -stilstand. Zuiver water leidt nu eenmaal tot minder slijtage. Daarnaast komt er veel minder vervuild water terug in het milieu en is het afvoeren van het vervuild slib en zand eenvoudig en niet duur.



Een zuiver AGF product

Zeker zo belangrijk is dat AGF waterzuivering ervoor zorgt dat verpakkers en verwerkers hun AGF-proceswater tot 100% gezuiverd wordt van beschermingsmiddelen, ziektekiemen en bacteriën. Dat levert niet alleen een veel gezonder product op voor de consument waarbij kruisbesmettingen worden voorkomen, maar heeft ook voordelen voor de houdbaarheid. Retailer en consument hoeven zo minder waardevol voedsel weg te gooien en besparen kosten op een gezonder AGF product.



Zeeuwse oorsprong

Eduard van Antwerpen komt zelf van het Zeeuwse platteland en heeft de ambitie om met VAM zijn kennis van technologie om te zetten in schoonwaterinnovaties, die voordelen hebben voor de gehele AGF-keten, de consument en haar omgeving: 'gezond van grond tot mond'. Eduard van Antwerpen: "Water is een belangrijk productiemiddel voor AGF, maar nog belangrijker voor het milieu. Door slimme schoonwatertechnologie te ontwikkelen, kunnen we veel bijdragen aan de gezondheid van de AGF sector, de consument en onze omgeving. We beheersen verschillende zuiveringstechnieken, waarmee we installaties maken, die op het gewas en de wensen van het betreffende bedrijf zijn toegesneden. We kunnen onze machines modulair opbouwen: van zuivering binnen de normen naar 100% zuivering, van klein- naar grootbedrijf en met extra modules om bijvoorbeeld de waterwaardes op afstand bij te houden en te beheersen."



Voor meer informatie over schoonwatervoorziening in de AGF kunt u contact opnemen met:
Eduard van Antwerpen/Hans Blaak
Van Antwerpen Milieutechniek B.V.
E-mail: ejva@vambv.nl / hb@vambv.nl
Telefoon: +31 (0) 113 - 65 58 80
Fax: +31 (0) 113 - 65 55 96
www.vambv.nl

Over Van Antwerpen Milieutechniek BV (VAM)

VAM ontwikkelt innovatieve oplossingen voor schoonwatervoorziening, die de AGF verwerkers en verpakkers in staat stellen om meer rendement te halen met een gezonder en waardevoller AGF product, dat ook nog eens maatschappelijk verantwoord wordt geproduceerd. VAM kent de eisen, regelgeving en wensen van de AGF-industrie en werkt samen met wereldwijd leidinggevende systeemintegrators, agenten en toeleveranciers om innovaties te ontwikkelen die zijn toegesneden op het gewas, het bedrijf en de wensen van de betreffende keten.





Publicatiedatum: