Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Gog Uien- en Groentenproducten failliet en doorgestart

Tholen - Afgelopen donderdag werd Van Gog Uien- en Groentenproducten bv in Deurne door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Curator Merijn Kemps vertelt dat er gisteravond met een grote speler in de branche overeenstemming is bereikt over de overname. Welke partij dat is, wil de curator nog niet zeggen. Dit bedrijf neemt de locatie in Deurne over, waarbij het echtpaar Van Gog zelf ook actief blijft. "Omdat er hier sprake was van een dagvers product, was het erg belangrijk dat de leveringen in stand kunnen blijven. Met de snelle overname zijn we gelukkig in staat gebleven om de activiteiten zonder onderbrekingen te continueren."

De oorzaak van het faillissement is volgens curator Merijn Kemps helder. "De marges in deze branche zijn erg dun. Dan kun je alleen overleven als je voldoende volume hebt, maar die volumes zijn de laatste jaren stelselmatig teruggelopen." Uit de jaarrekening van 2013 blijkt dat Van Gog al jaren een oplopend negatief eigen vermogen kende. In 2011 stond het eigen vermogen voor ruim een ton in het rood, een jaar later was dat opgelopen naar ruim drie ton. In 2013 liet het eigen vermogen een min van 1,1 miljoen euro zien op de jaarrekening.

Het bedrijf leverde sinds 1992 geschilde en gesneden uien en groentenproducten aan de food-industrie binnen Europa. Op de website van het bedrijf worden naast uien ook paprika's, witte kool, komkommers, prei en wortels genoemd.