Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese kasteler wil 70 ha uitbreiden in VS

Het Canada kasteeltbedrijf Nature Fresh Farms gaat de grens over. Het bedrijf gaat in de Verenigde staten ruim 70 hectare kas bouwen. Het project is gesitueerd nabij Delta, in Ohio.

Nature Fresh Farms is de grootste, onafhankelijke kasteler in Canada. Het bedrijf teelt paprika's, tomaten en komkommers op ruim 50 hectare in Leamington. Ook dat project breidt uit. "Daar houden we zeker niet mee op. Daar groeien we en hier groeien we", vertelt eigenaar Peter Quiring. De stap over de grens is volgens hem een logische. "De consumenten uit Ontario verkiezen product uit Ontario en ik denk dat de Amerikaanse klant liever Amerikaans product koopt. Daar kunnen we ze nu jaarrond van voorzien" Hij schat dat momenteel 70 tot 80% van zijn groente in de VS verkocht wordt.


Peter Quiring, Nature Fresh Farms

Elke zes maanden
De bouw van de eerste fase, van 6 hectare, moet van start gaan zodra de lente aanbreekt. Elke zes maanden moet er vervolgens een fase bijkomen. Ook aan een verpakkings- en distributiecentrum is gedacht. Het bedrijf hoopt eind dit jaar de eerste tomaten te verschepen. In 2022 moet het project, een investering van 170 miljoen euro, afgerond zijn.

Er zijn nog een aantal hobbels te nemen op het gebied van infrastructuur en belastingen, maar volgens dhr. Wowryk zijn er geen echte problemen meer te verwachten. "Als we niet zeker waren dat we deze lente en deze herfst van start konden, zouden we dit niet bekend maken. Het zou onze relaties met retailers verstoren en dat willen we absoluut niet."



Biologisch
Een klein deel van de productie van Nature Fresh Farms is biologisch. Het bedrijf verwacht dit ook te doen in Delta. Het project in Delta wordt bovendien mogelijk verwarmd met restwarmte van het naastgelegen North Star BlueScope Steel. Dit bedrijf zou ook CO2 kunnen leveren. De komende weken wordt duidelijk of deze plannen doorgang vinden.