Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse courgetteprijzen stijgen explosief

De Spaanse prijs voor courgettes is spectaculair gestegen. In Almeria betaalden de afnemers in de laatste week van 2014 nog 0,45 euro voor een kilo dunne courgettes. Dat is 1,45 euro per kilo begin januari. Ook de prijs van de dikke courgettes is van 0,39 tot 1,29 euro per kilo sterk gestegen.

De groene bonen zien een aanzienlijke prijsgroei van 3,39 euro naar 4,46 euro per kilo. De prijzen van de verschillende soorten paprika's zijn licht gestegen. Hetzelfde beeld is zichtbaar bij de tomatenprijzen. Zo zijn de trostomaten naar 0,95 euro per kilo geklommen. Daniela tomaten zijn goed voor 0,65 euro per kilo. De peertomaten tikken de 0,62 euro per kilo aan. 

De komkommerprijzen zijn eveneens gestegen. De prijs van de Spaanse komkommer is geklommen naar 0,50 euro per kilo. De prijs van de Franse komkommer stopt vooralsnog bij 0,67 euro per kilo.