Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"crisis breekt uit"

Bestuurders Plantlab stappen op

De helft van het bestuur van PlantLab is opgestapt. Volgens diverse media is er een crisis uitgebroken binnen het bedrijf. Bestuursvoorzitter en mede-oprichter Gertjan Meeuws is opgestapt, evenals Ruud van Helden (financiƫn) en Hubert-Jan van Boxtel (juridische zaken)

PlantLab houdt zich voornamelijk bezig met groei van planten in afgesloten ruimten zonder daglicht, zogenaamde Plant Production Units (PPU). Het nieuwe R&D-centrum, in de oude De Gruyter-fabriek in Den Bosch, werd 30 september geopend in bijzijn van koning Willem-Alexander.

Hoe de situatie nu is, is eigenlijk onduidelijk. Een van de zittende bestuurders, Leon van Duijn, ontkent tegen De Volkskrant dat de drie zijn opgestapt. De drie vertrokken managers zeggen niets om het belang van het bedrijf niet te schaden.

PlantLab wordt momenteel gefinancierd door investeerders, subsidies en Syngenta.In een interview met de Volkskrant dat aanstaande woensdag verschijnt, zei (toen nog bestuursvoorzitter) Gertjan Meeuws dat volgend jaar de eerste grote contracten zullen worden gesloten, onder meer met een fabrikant van babyvoeding die 'gegarandeerde aanvoer wil hebben van gegarandeerd gifvrije groenten en fruit'. Hij zei ook dat het bedrijf volgend jaar in omvang zal verdubbelen en 'daarna weer'.

Publicatiedatum: