Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse telers vernietigen weer ijsbergsla

Telers in de Spaanse ijsbergslasector zijn weer slakroppen aan het vernietigen. Zo willen ze verdere financiële verliezen door de oogst- en verwerkingskosten vermijden. De prijs, die momenteel voor ijsbergsla wordt betaald door Europese tussenhandelaren, supermarktketens en prijsvechters is te laag om het product rendabel te kunnen telen.

De Association of Fruit and Vegetable Organisations in Murcia, Spanje, heeft een enquête afgenomen waaruit blijkt dat 23,6% van de geplande productie van ijsbergsla is vernietigd in week 50 en 14% in week 51. Het lijkt erop dat de situatie niet zal veranderen zolang de prijzen zo laag blijven. Telers willen zelf de volumes bepalen, die de markt opkomen en niet overgeven aan speculanten, ook in de drukke weken voor de feestdagen.

Door het warme weer in oktober en november zijn de omstandigheden ook slecht voor de ijsbergteelt. Momenteel worden lage temperaturen in Spanje verwacht waardoor de oogst vertraging op zal lopen.
De weersomstandigheden en de vernietiging van ijsbergsla op het veld worden zullen leiden tot een tekort aan sla tegen het einde van het jaar en in het begin van januari.

Publicatiedatum: