Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Melkveebedrijven Bommelerwaard verhuizen om plaats te maken voor glastuinbouw

De provincie Gelderland draagt financieel bij aan twee bedrijfsverplaatsingen. Het gaat om het vertrek van twee melkveebedrijven uit Nieuwaal en Gameren, die respectievelijk naar Bruchem en Tricht gaan. De provinciale bijdragen zijn respectievelijk 500.000 euro en 405.003 euro. Door de verhuizing ontstaat ruimte voor nieuw glas of uitbreiding van bestaande glastuinbouwbedrijven in de Bommelerwaard.

In 2009 hebben waterschap Rivierenland, de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en de provincie Gelderland afspraken gemaakt voor toekomstbestendige tuinbouwbedrijven met een goede landschappelijke inpassing in de Bommelerwaard. Hiervoor zijn 9 gebieden aangewezen waar de glastuinbouw en paddenstoelenteelt voorrang krijgt. De ruimtelijke regels hiervoor zijn beschreven in het ontwerp-provinciaal Inpassingsplan Bommelerwaard. Het ontwerp-inpassingsplan ligt vanaf 20 november tot 31 december ter inzage.


bron: Provincie Gelderland
Publicatiedatum: