Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stroomtekort Belgische bedrijven bij extreem weer

Glastuinbouwbedrijven aan de grensstreek van België dreigen bij extreem winterweer zonder stroom te komen. Zij zijn aangesloten op Belgische verdeelstations. In België dreigt in de winter een stroomtekort door problemen met 2 kerncentrales. "Laat u niet verrassen, besteed daarom aandacht aan uw noodstroomaggregaat", adviseert Interpolis. "Door inzet van de aggregaat laat u essentiële processen zoals watergift, ventilatie en verwarming door gaan."

Tips voor een goede werking van uw noodstroomaggregaat
Bij een stroomonderbreking kan een noodstroomaggregaat de stroomuitval van het net opvangen. Hierdoor kunnen de uw essentiële processen, zoals watergift, ventilatie en verwarming, bij een stroomonderbreking doorgaan. Wij geven u tips voor een goede werking van de noodstroomaggregaat.
 
Voordat uw noodstoomaggregaat in gebruikt neemt
  • Stel de noodstroomaggregaat brandveilig op. Zorg dat er geen brandbare (isolatie) materialen in de directe omgeving aanwezig zijn.
  • Zorg dat de uitlaat niet in direct contact staat met isolatiemateriaal. U voorkomt hiermee dat isolatiemateriaal gaat branden.
  • Zorg voor alarmering bij stroomonderbreking. U kunt dan snel handelen.

Gebruik en onderhoud

  • Test u aggregaat maandelijks. Doe dit bij voorkeur belast (haal de stroom van uw hele bedrijf af). Hiermee test u of de overnameschakelaar werkt en – als dit van toepassing is - of de noodstroom automatisch opstart.
  • Zorg voor een opgeladen accu met druppellader. Deze houdt uw accu in optimale toestand.
  • Stel uw medewerkers op de hoogte van de opstartprocedure van de aggregaat. Leg deze procedure vast. Dit geldt alleen voor aggregaten die niet automatisch opstarten.
  • Onderhoud uw brandstof goed, want vervuilde brandstof kan leiden tot opstartproblemen of stilstand van de noodstroomaggregaat.
  • Vul de tank helemaal. U beperkt hiermee de kans dat de brandstof vocht aantrekt. Vocht in brandstof vermindert de werking en verhoogt de bacteriegroei.
  • Controleer uw tank maandelijks op vocht. U kunt dit doen met een peilstok met watervindpasta
  • Ververs de brandstof jaarlijks en kies bij voorkeur winterdiesel. Door de aangepaste samenstelling van deze diesel is de kans op stolling en vervuiling kleiner.
  • Ontstaan er toch problemen met uw aggregaat? Laat uw brandstofsysteem dan schoonmaken door een gespecialiseerd bedrijf. U voorkomt hiermee dat er bacteriën achterblijven in de tank.
  • Laat jaarlijks onderhoud uitvoeren. Hiermee zorgt u dat uw aggregaat startklaar is bij calamiteiten. U kunt dit onderhoud uit laten voeren door uw installateur of door Interpolis-partner PinC Agro.

Huurt u noodstroom in? Maak vooraf duidelijke afspraken
Tijdens calamiteiten kan de vraag naar noodstroomaggregaten hoger zijn dan het aanbod. Maak daarom vooraf afspraken met leveranciers over de inzet van gehuurde noodstroomaggregaten.
 
Meer informatie?
Hebt u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.
 
 
Publicatiedatum: