Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Filip Verlae:

"Geen uitschieters in veldslaprijzen"

Tholen - Het gaat momenteel aardig in de veldslamarkt. "Alles loopt, er zijn geen uitschieters naar beneden of boven. We kunnen spreken van normale prijzen voor de tijd van het jaar", vat teler Filip Verlae de situatie samen. "Eigenlijk kunnen we over het hele najaar hetzelfde spreken." De prijzen zijn volgens hem vergelijkbaar met andere jaren.



Maakt vorige winter niet goed

Hij geeft aan dat de prijs op 17 december rond de 4,5 euro schommelde. "Vergeleken met de zomer is het echt een goede prijs, maar we zitten natuurlijk wel volop in de winter. De teelt duurt langer en het kost meer arbeid, dus dat is wel het verschil. Daarnaast viel de vorige winter nogal tegen vanwege het zachte weer, dus qua prijzen hadden we nu wel wat hogers verwacht. Er was dit jaar niet echt sprake van prijzen die de vorige winter konden goedmaken."

De opbrengsten zijn goed en naar de feestdagen toe wordt er ook meer vraag verwacht. "Dat zal waarschijnlijk volgende week beginnen. We zitten nog met behoorlijke volumes. Het is lang warm geweest. Mocht het kouder worden, zal de productie ook verminderen. Maar dat is nog afwachten." Filip Verlae teelt zijn veldsla voor Tomabel.

Voor meer informatie:
Filip Verlae
Pater van Eeckestraat 22
8870 Izegem
Tel: (051)-311801