Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harold Schuurmans, Westland Mushrooms:

"Goede verkoop exotische paddenstoelen in december"



Tholen - Kerst is altijd een goede periode voor de verkoop van exotische paddenstoelen en daar vormt dit jaar geen uitzondering op. "Het is hier een drukte van jewelste", beaamt Harold Schuurmans van Westland Mushrooms.



"In deze tijd hebben we natuurlijk ook alle wind mee. In bijna alle culinaire magazines zijn paddenstoelenrecepten te vinden en ook de supermarkten bieden steeds meer exotische paddenstoelen aan, naast de bekende witte champignons."



Voor Westland Mushrooms is de afzet in het binnenland en de directe export ongeveer evenredig verdeeld, waarbij de verkoop aan Nederlandse exporteurs onder de binnenlandse verkoop worden gerekend.



Niet alleen in de Nederlandse winkels zijn de exotische paddenstoelen in opmars. Ook in Duitsland, Engeland, Belgiƫ en met name in Frankrijk neemt de afzet een vlucht.



"Voordeel is dat men daar veel meer bekend is met de exotische paddenstoelen. Een compleet paddenstoelengerecht is daar, zeker in deze tijd van het jaar, heel gewoon. Men krijgt dat met de paplepel ingegoten."



Westland Mushrooms probeert de consumptie te stimuleren met productinformatie en recepten vanuit de leveranciers. "Koplopers zijn bij ons momenteel de Beukenzwam (Shimeji) en Koningsoesterzwam (Eryngii) uit Aziƫ. Dit zijn ook goed houdbare producten, die je mooi bij de klant kunt presenteren. Het marktaandeel van de Shii-take, portabella en oesterzwam is stabieler", vertelt Harold.



Westland Mushrooms participeert tegenwoordig ook in de Europese teelt vanwege de consumentenvoorkeur naar local-for-local. "Heel langzaam krijgt dit vorm. Het mag dan wat duurder zijn, maar er is markt voor. Wel verwacht ik dat er in Europa altijd een markt zal zijn voor Aziatisch product, omdat de kosten in Europa een stuk hoger liggen."



Een uitschieter dit jaar zijn de Italiaanse truffels. "We krijgen ze niet aangesleept. De kwaliteit is goed en mensen begrijpen ook steeds beter wat er allemaal mee gedaan kan worden", besluit Harold.



Voor meer informatie:
Westland Mushrooms
Harold Schuurmans
T: 0174 24 03 34
M: 06 18 80 54 31
www.westlandmushrooms.com