Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Steltenpool, Dutch Carrot Group:

"Peenexport stroef, maar het is nog maar december"

Tholen - Tot op heden verloopt de peenmarkt stroef, maar volgens Hans Steltenpool van de Dutch Carrot Group is het te vroeg om daar te veel conclusies aan te verbinden. "Het is pas december en er is nooit veel export deze tijd. Alle landen eten eerst zelf hun voorraad op. Er gaat wel wat weg naar Afrika en Oost-Europese landen als Roemeniƫ en Bulgarije."



"Of er verandering optreedt, kun je nog niet zeggen. Als we meer vorst krijgen, zou dat in elk geval de vraag stimuleren, maar vorig jaar hebben we helemaal geen winter gehad", vervolgt Hans. "Veel mensen geven de Russische boycot als aanleiding aan van de lage prijzen, maar ik denk dat het meer angst is dan dat het daadwerkelijk zo is. Het is een politiek geschil en daar doe je niks aan. Iedereen heeft er mee te maken."

"De prijs in de 10 kg netbaal varieert. Bij de een is het wat goedkoper dan bij de ander, maar dat is ook ieder jaar in de aanloop naar de winter toe zo. Mensen die benauwd worden, verkopen hun wortelen voor lage prijzen. Anderen wachten nog af." Hij noemt de kwaliteit van de peen tot nu toe redelijk goed. Er zit overal wel wat muizenvraat in, maar in Duitsland is de situatie veel erger. Maar het blijft koelcelpeen, je weet niet hoe het over drie maanden is."