Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schorseneren: de winterasperge

Schorseneren zijn de asperges van de winter. Onder hun ruwe schil verbergen zij een voedzame kern, meldt de Oostenrijkse krant 'Kleine Zeitung' op haar website.

Diep onder de grond wachten de lange wortels van de schorseneer op het moment dat zij ontdekt worden. Wanneer men de wintergroente van zijn donkere schil bevrijdt, lijkt hij verbluffend veel op de asperge - hij is echter familie van de aardpeer. Schorseneren overtuigen met hun nootachtige aroma en leveren veel voedingsstoffen en mineralen. Bijzonder waardevol is het hoge aandeel aan ballaststoffen, die de spijsvertering op gang brengen.

Na het schillen verkleuren de wortelen zeer snel aan de lucht. Daarom zou men ze altijd meteen in citroen- of azijnwater moeten leggen. Wees echter ook voorzichtig bij het schoonmaken: uit de wortelen kan een wit/geel sap komen dat aan de handen blijft plakken. Daarom zou men bij het wassen en schillen van schorseneren handschoenen moeten dragen.
Publicatiedatum: