Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Productie artisjokken gestegen

De productie van artisjokken in Frankrijk is gestegen in vergelijking met vorig jaar. De afwezigheid van koud en nat weer tijdens de afgelopen lente heeft de teelt bevoordeeld en de totale productie wordt verwacht 28.500 ton te halen. De prijs lag wel lager dan in eerdere jaren.

De verkoop van artisjokken verliep normaal dit jaar behalve in juni toen de verkoop opeens vertraagde. Normaal wordt 450 ton artisjokken per dag verkocht in juni. Dit jaar was dat maar 350 ton. Een gevolg hiervan is dat een deel van de artisjokken niet zijn verkocht of zijn verkocht tegen lagere prijzen later in het seizoen.



De situatie op de markt verbeterde in juli en augustus. Gunstige weers-omstandigheden eind september vergrootte de productie tot 500 ton per dag, veel hoger dan de normale 300 ton. Prijzen stegen in de herfst door een grotere vraag uit Italiƫ, vooral naar kleinere artisjokken.



Volumeskleine, paarse artisjokken waren met 39 miljoen ton ook hoger dan in eerderejaren, toen 32 miljoen ton werd geproduceerd. De grote volumes drukten wel deprijs in de zomer en dit werd niet meer gecom-penseerd door de grotere vraag uitItaliƫ in de herfst. Het merendeel van de artisjokken, 90%, wordt verkocht opde Franse markt. Ook 75% van de kleine paarse artisjokken wordt in Frankrijk verkocht.

Voor meer informatie: gaelle.juton@prince-de-bretagne.com
Publicatiedatum: