Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gert Smink: "Mooi weer afgelopen weken zorgde voor volle terrassen"

Smink groenten en fruit voorziet horeca in Veluwe, Noordoostpolder en het Gooi

Tholen - Smink groenten en fruit B.V. is een familiebedrijf dat in 1922 is opgericht als een traditionele groentehandel. In de loop der jaren heeft het bedrijf uit Harderwijk zich gespecialiseerd in het leveren van het totaalpakket aardappelen, groenten en fruit aan horeca, instellingen en grootverbruik.



Snijkeuken
"Onze klanten bevinden zich in de regio's Veluwe, Noordoostpolder en het Gooi. Door toename van de omzet en een uitbreiding van het assortiment zijn in 2009 de eerste stappen gezet voor het realiseren van een nieuw bedrijfspand. Dit ruime, moderne pand met snijkeuken hebben we in mei 2011 in gebruik genomen", vertelt directeur Gert Smink. Alle panklare producten worden bereid in een moderne snijkeuken. "Geschild, ongeschild, panklaar, of in blokjes. Alles is mogelijk!"



Integratie Kruithof AGF
"In juni 2014 zijn wij samen gegaan met Kruithof AGF uit Elburg, dat geïntegreerd is in het pand in Harderwijk. Door deze samenwerking is het mogelijk een groter assortiment op voorraad te hebben en kunnen wij nog meer service te verlenen. Door de synergievoordelen zijn wij in staat tegen scherpere prijzen te leveren en is het verzorgingsgebied uitgebreid met de regio's Zwolle, Deventer en Apeldoorn", vertelt Gert.



De Kerstverkoop verloopt volgens hem in lijn met voorgaande jaren. "Je ziet altijd de vraag naar cressen en wilde paddenstoelen toenemen. Over de afgelopen periode zijn we wel tevreden. Door het mooie weer bleven de terrassen goed gevuld en dat zien wij terug in onze verkoop. Een ander gunstig neveneffect is dat de AGF-prijzen door het ruime aanbod op een laag niveau lagen."



Smink koopt zijn product hoofdzakelijk in bij groothandels als Lukassen en Van Walderveen en betrekt producten als aardappelen en champignons van gespecialiseerde leveranciers. Op de vraag of de horeca al op de weg terug is, antwoordt Gert ontkennend. "Het blijft moeilijk. Ik hoor nog altijd van veel horecaleveranciers dat ze het moeilijk hebben."



De horecaleverancier probeert zich te onderscheiden met een groot assortiment, kwaliteit en service, ook met het gesneden product. "Iedere ochtend krijgen wij onze producten vers aangeleverd en diezelfde dag nog bezorgen we de bestelling. De avondbestellingen bezorgen we de volgende dag met onze eigen gekoelde auto's. Daarbij leveren we onze klanten niet alleen groenten en fruit, maar geven we ook advies over (nieuwe) producten en productvariaties", besluit Gert.

Voor meer informatie:
Smink groenten en fruit B.V.
Nobelstraat 12
3846 CG Harderwijk
Tel: 0341-351294
info@smink-agf.nl
www.smink-agf.nl