Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FloraHolland wil complex in Bleiswijk verkopen

Tijdens de algemene ledenvergadering van 11 december van FloraHolland komt onder ander het voorstel van het bestuur aan de orde om het veilingcomplex in Bleiswijk te verkopen. Omdat het een verkooptransactie betreft van meer dan 20 miljoen euro, heeft de directie en raad van commissarissen de goedkeuring van de leden nodig. De directie wil het complex in zijn geheel te koop aanbieden en niet in delen. Er is reeds gesproken met een geïnteresseerde koper.



Sinds er in Bleiswijk niet meer wordt geveild, staan de veilinghallen leeg. Deze hallen beslaan ongeveer een derde van het totale complex. Van de resterende gebouwen staat de helft ook leeg. Het gaat om gebouwen die werden gebruikt door kopers die zijn meeverhuisd naar Naaldwijk. De rest van het complex wordt nog verhuurd. Bedrijven die nu nog op het Bleiswijkse terrein gevestigd zijn kunnen in de toekomst de gebouwen waarschijnlijk blijven huren. Ze zullen alleen met een andere eigenaar te maken krijgen. Voor een nieuwe eigenaar zal het aantrekkelijk zijn dat een deel van het complex al verhuurd is.

De directie van FloraHolland is redelijk optimistisch over de kansen om het terrein in Bleiswijk te verkopen. Weliswaar is de markt niet gemakkelijk en is het lastig voor kopers om financiering te vinden, maar daar staat tegenover dat het complex goed onderhouden is en logistiek gezien gunstig is gelegen. Het is geschikt voor logistieke dienstverleners die vanuit een centraal punt de Randstad willen bedienen.

Bron:AgriHolland
Publicatiedatum: