Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Expansie door export van sinaasappelen naar China

Egypte: Kwaliteit belangrijker dan volumes voor Sakkara

Sakkara, een van origine Jordaanse importeur en exporteur, heeft een aantal jaren geleden stappen gezet met de opening van nieuwe opslag- en distributiecentra in Egypte. Tegenwoordig importeert het fruit uit Oman en andere delen van de wereld om het vervolgens te exporteren. Volgens Aziz Hyder, de manager van Sakkara, gaan de zaken goed. "In 2012 hebben we de handel uitgebreid met de bouw van een gloednieuw verpakkingscentrum met faciliteiten voor koude opslag en high-end verpakkingslijnen van Nederlandse makelij." De kwaliteit van de producten is voor Sakkara belangrijker dan de volumes.


Aziz Hyder van Sakkara met Samer Saadedin

Sakkara heeft een enorme expansie meegemaakt. Twee jaar gelden betrad het de Chinese markt. In aanvulling op de export van 58.000 tot 60.000 ton sinaasappelen per seizoen, exporteert Sakkara ook druiven, granaatappelen, aardappelen, wortelen en uien. "We hebben handel in Koeweit, Oman (veruit de grootste), JordaniĆ«, Saoedi-ArabiĆ« en zijn dit jaar begonnen in Rusland," bevestigt Aziz. 

Sakkara is ook een van de grootste importeurs van bananen in Egypte. Daarnaast importeren ze ook appelen, peren of pruimen uit landen als Zuid-Afrika, Chili, de Verenigde Staten of Nieuw-Zeeland. Daarbij worden sinaasappelen voor het maken van sap verscheept naar Europa naar bestemmingen zoals Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of Zweden. 
Publicatiedatum: