Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
schonere compost door nieuwe scheidingstechniek

Rotoshifter scheidt touw uit paprikacompost

Telers constateren vaak een hoeveelheid kunststof vezels, die na het bemesten met paprika-biomassa op hun land achterblijven. De basis van dit probleem ligt bij het niet-vergaan van kunststof touw in paprika biomassa, waarvan dit compost wordt gemaakt.


Input materiaal - Output materiaal (lights) 1 - Output materiaal (lights) 1 - Output materiaal (heavies) 2

Recente testen met Kusters Recycling Solutions' Rotoshifter wijzen uit dat kunststof vezels zonder problemen van paprika-biomassa gescheiden kunnen worden, waardoor er schone compost gemaakt kan worden en akkers en velden minder vervuild achterblijven. Kusters Recycling Solutions' Rotoshifter scheidt diverse materialen op basis van gewicht en grootte. Gemixte afvalstromen worden op deze manier verwerkt tot verschillende gescheiden afvalstromen.



Inmiddels zijn er diverse succesvolle testen uitgevoerd met de in september gelanceerde Rotoshifter. Zo is de machine onder andere in staat om kunststof touwtjes succesvol van paprika biomassa te scheiden en koolzaad te scheiden van hun vliesje. De Rotoshifter heeft een modulair ontwerp en combineert een roterende beweging met een luchtstroom. Hierdoor worden materialen eerst op basis van hun dichtheid en daarna op basis van hun grootte gescheiden.





De doorvoercapaciteit varieert van kleine hoeveelheden tot wel 15 ton per uur, afhankelijk van de diameter en lengte van de Rotoshifter. De zuiverheid van het uitgangsmateriaal kan worden bepaald door te variƫren met de snelheid van de luchtstroom en de totale lengte van de Rotoshifter.

Voor meer informatie:
Kusters Recycling Solutions' Rotoshifter
LJ Costerstraat 8
5916 PS Venlo
T: +31 (0)77 354 3334
E: info@kustersrecyclingsolutions.com
http://www.kustersrecyclingsolutions.com/

Publicatiedatum: