Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kazachstan ziet Nederlandse agrifoodsector als voorbeeld

Een delegatie afgevaardigden van het landbouwministerie van Kazachstan bracht vrijdag 21 november 2014 een bezoek aan Food Valley NL in Wageningen. "We zijn onder de indruk van hoe in Nederland de agrifoodsector is georganiseerd en hoe bedrijfsleven en onderzoek samenwerken in Food Valley NL", zei Bakhtybek M. Amirov, algemeen directeur van 'Kazakh Research Institute for Potatoes and Vegetables', na afloop van het bezoek.

Kazachstan streeft naar een grotere zelfvoorzieningsgraad als het gaat om voedselvoorziening. Daarvoor is onder andere een hogere productie per m2 nodig. Onder leiding van de Secretaris Generaal van het Ministerie van Landbouw, Arman Yevniev, bezocht de delegatie onder andere Tomato World en veiling Flora Holland in Honselersdijk en DLV GreenQ in Bleiswijk

Ook werd een bezoek gebracht aan Food Valley NL in Wageningen, waar directeur Roger van Hoesel uitleg gaf over het Food Valley NL-model. Amirov: "Het is erg interessant om te zien hoe in Nederland onderzoek en bedrijfsleven samen optrekken. In Kazachstan staat het onderzoek erg ver van het agrarische bedrijfsleven. Het is heel leerzaam om te zien hoe dat in Nederland is georganiseerd. Met name de werkwijze van Food Valley NL spreekt ons zeer aan."

"Er zijn verschillende modellen om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderzoek op te zetten", zegt Van Hoesel. "We merken dat er veel belangstelling is uit het buitenland voor het Food Valley-NL model, zo ook uit Kazachstan. De komende maanden zullen we zeker contact houden met Kazachstan om samen te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen."





bron: foodvalleyupdate.nl
Publicatiedatum: