Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van der Linde:

"Ik zie het wortelseizoen totaal niet negatief in"

Tholen - Op het moment is het nog niet wild in de peenhandel, maar Paul van der Linde van het gelijknamige handelsbedrijf uit Emmeloord is totaal niet negatief gestemd. "In Duitsland en België schijnt de kwaliteit van de peen erg slecht te zijn, onder meer omdat er met natte omstandigheden is gerooid. Ook is de muizenschade hier bij lange na niet zo groot als in België en Duitsland. Wij hebben in Nederland een hele goede oogst, al verwacht ik dat door de muizenvraat de kilo's behoorlijk gaan tegenvallen. Normaal oogsten we 130 kisten per hectare, nu zitten we gemiddeld rond de 145-150 kisten, maar we komen dit jaar niet aan een gewicht van 700 kg per kist."



De prijs van de wortelen ligt momenteel tussen de 8 en 11 cent voor veldgewas en 15-17 cent voor de gewassen peen. "Momenteel is er wat vraag uit Afrika en landen als Duitsland en Kroatië, maar de echte vraag moet nog op gang komen. Veel landen hebben nog eigen voorraden. Zo gaat er nog weinig naar Polen en het Oostblok heen. Dat is evident aan de tijd van het jaar en zegt nog niets over de rest van het seizoen. Krijgen we de komende twee weken vorst, dan staat de vlag er weer heel anders voor. Ik hoop dat het gauw gaat vriezen. Er staat in de omringende landen nog veel peen op het land. Komt er een vorst, dan is het einde verhaal", vertelt Paul. "Veel bedrijven hebben dit jaar besloten geen voorraden in te kopen, wat je andere jaren wel zag. Als de vraag straks op gang komt, moeten die bedrijven straks over de brug komen."



Het direct effect van de Russische boycot valt volgens Paul nog wel mee. "Nederland exporteert relatief gezien niet eens zoveel wortelen naar Rusland. Een groter probleem is dat de Poolse peen niet naar Rusland kan en op onze markten wordt gesleten."



Voor meer informatie:
Van der Linde
Paul van der Linde
Mob: +31 (0) 6 - 52 06 36 01+31 (0) 6 - 52 06 36 01
Paulvanderlinde@vanderlindebv.com
www.vanderlindebv.com
You'll need Skype CreditFree via Skype