Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ROCvA en HK Hotelschool Ter Duinen grote winnaars Taugé Challenge Amsterdam

Op zaterdag 15 november j.l. vond op het ROC van Amsterdam de eerste Nederlandse editie van de Taugé Challenge plaats. 25 deelnemers hebben hun creativiteit en vaardigheid in de keuken laten gelden. Zij serveerden hun restaurantwaardige hoofdgerecht aan een jury bestaande uit Onno Kokmeijer, Felix Wilbrink, Niklas Siebecke en Dries Cloet. Na beoordeling van de jury blijken er twee kandidaten te zijn met een gelijk aantal punten: een gedeelde eerste plaats dus. Gijsbert van de Kraats van het ROC van Amsterdam en Flor Lepla van HK Hotelschool ter Duinen uit Koksijde mogen zichzelf allebei winnaar noemen. De derde plaats ging naar Bryan den Dekker, tevens student aan HK Hotelschool ter Duinen.


De winnaars van de Taugé Challenge Amsterdam 2014 samen met hoofdsponsor
v.l.n.r. Bryan den Dekker (3), Gijsbert van de Kraats (1), Cor Hurkx (Evers Specials), Flor Lepla (2)

De internationale kookwedstrijd werd georganiseerd door de afdeling Koken en Gastheerschap van het ROC van Amsterdam in samenwerking met taugékwekerij Evers Specials uit Nijmegen die tevens het onderwerp van de wedstrijd bepaald heeft. Koken met taugé als hoofdbestanddeel van een gerecht, creativiteit én smaak. Dat is wat telt.

Felix Wilbrink, culinair journalist bij De Telegraaf, is van mening dat deze opdracht een flinke uitdaging is voor de deelnemers. Volgens hem is taugé geen makkelijk product om mee te werken. De deelnemers laten zich echter niet kennen. Wilbrink: "Wat een inzet en een geloof hadden de deelnemers in zichzelf. Lol in hun werk. Complimenten voor de opleidingen, die hun leerlingen zoveel liefde voor het vak hebben meegegeven."

Het begon allemaal op een regenachtige zaterdagochtend. Na een gezellig avonddiner met culinair wijnarrangement op het ROC van Amsterdam ontwaken de studenten in het Amstel Hotel. Na het ontbijt vertrekken ze met hun begeleiding naar de Da Costastraat waar de kookwedstrijd plaats zal vinden. Na een korte introductie verdelen de deelnemers zich over de twee keukens. Een tweede groep, die in de middag aan de beurt is om te koken, gaat met de facilitair studenten van het ROC mee voor een citytrip door Amsterdam. Een rondleiding door het DoubleTree by Hilton is naast de citytrip één van de bijzondere middagactiviteiten.

Een lange dag, maar volgens de organisatie heeft iedere deelnemer ervan genoten. Anke Driessen van Evers Specials: 'We hebben ontzettend genoten van het enthousiasme wat iedere deelnemer uitstraalde, binnen maar ook buiten de keuken. Dit enthousiasme was voor ons terug te zien in de mooie, creatieve taugécreaties die we voorbij hebben zien komen. Dat maakte ons weer enthousiast!'

Benieuwd naar de andere gerechten die gemaakt zijn? Binnenkort zullen verscheidene foto's op www.facebook.nl/taugechallenge verschijnen. Daarnaast zal er een magazine uitgegeven worden met foto's van de wedstrijd, verhalen van deelnemers en verschillende recepten. Wilt u zo'n magazine ontvangen? Neem dan contact op met Anke Driessen via a.driessen@eversspecials.nl of telefonisch via +31 (0) 24 348 1422.

Publicatiedatum: