Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo Kampschoer, Kampexport:

"Nu bloemkool beschikbaar die normaal eind december wordt geoogst"

Tholen - Tot op heden is de Franse bloemkoolmarkt behoorlijk verlopen. "Wel gingen de prijzen veel op en neer, wat erg moeilijk is om waar te maken", vertelt Theo Kampschoer van Kampexport vanuit Bretagne. "Op dit moment wordt de aanvoer kleiner en zijn we al bloemkool aan het oogsten, die normaal eind december geoogst wordt. Wordt het weer koeler, dan staan we opeens stil en zal er een gat in de markt volgen."


Theo en zoon Willem Kampschoer

"Op dit moment is er een brede vraag overal vandaan. Spanje start nu op, dus het is moeilijk te zeggen wat de toekomst brengt. Italië schijnt nu ook de neus op te steken, maar krijgt in het binnenland op dit moment meer geld als op de exportmarkten. Al met al blijft het spannend", vervolgt Theo.



"De kwaliteit van de bloemkool is nu prima. Een maand terug hadden we wel problemen met insecten, omdat je tegenwoordig zo goed als geen gewasbeschermingsmiddelen mag gebruiken, dus dat blijft opletten geblazen."

Voor meer informatie:
Kampexport
BP 78
29250 St Pol de Léon
Tel: 0033 2 98 69 28 22
Fax: 0033 2 98 29 04 04
kampexport@kampexport.com
www.kampexport.com