Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perry van der Meer, Harvest House

“Klant steeds grotere aversie tegen gele kronen”

Tholen - Bij tomatenkwekerij KesgrO staan de kassen dit seizoen vol met Axiradius en de eerste tomaten zijn vorige week geoogst. De productie wordt via Harvest House verkocht en kwaliteitscontroleur Perry van der Meer is in ieder geval dik tevreden. "De verbetering zit in het uiterlijk. De groene delen blijven sterk en de tros is mooi plat. Dat zijn twee stappen voorwaarts."
 

Renate van Vliet van Axia Vegetable Seeds

Vruchtgewicht
Vorig jaar stonden er bij tomatenkwekerij KesgrO al een paar proefrijen Axiradius. Dit seizoen staat de hele kas vol met het nieuwe ras van Axia Vegetable Seeds. De eerste productie werd vorige week van de planten gehaald. "Een mooi product", constateert teler Paul Grootscholten. "Het vruchtgewicht is perfect. We oogsten in een tros van zeven gemiddeld 120 gram. De tros is mooi plat, de kroon groen. Precies wat we willen." Over de opbrengst is bij de eerste tros nog niets zinnigs te zeggen. "Vorig jaar liep het nagenoeg gelijk met het standaardras, maar toen stond Axiradius als proef en konden we er niet perfect op sturen. Daarom kan ik nu wel zeggen dat het hoger ligt – maar dat weten we gewoon nog niet. We lopen in ieder geval op schema."



Gele kronen
Ook Perry van der Meer, kwaliteitscontroleur bij Harvest House, is tevreden. Omdat kwaliteit en houdbaarheid bij de vereniging van belang is, mag een nieuw ras alleen gezet worden na een proefjaar en een positieve beoordeling vanuit de vereniging. Van der Meer heeft het ras dan ook al geruime periode gevolgd in houdbaarheids- en smaakproeven. Het ras voldoet aan de verwachtingen qua smaak en houdbaarheid, maar de sterkte tegen gele kronen is wat het ras echt onderscheidend maakt. "De klant krijgt een steeds grotere aversie tegen gele kronen. We moeten telkens uitleggen dat het een raseigenschap is en dat het niets te maken heeft met ouderdom of kwaliteit. Maar als een klant ernaar vraagt, ben je eigenlijk al te laat", weet Van der Meer. "De smaak en houdbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel, maar ook het uiterlijk is van belang. De tomaat moet rood zijn en de groene delen moeten groen blijven. Dat herkent een klant. Bij Axiradius blijven de groene delen sterk en is de tros mooi plat. Qua uiterlijk is het twee stappen voorwaarts."

Voor meer informatie:
Axia Vegetable Seeds
Rotterdamseweg 400
2629HH Delft
Nederland
Tel: +31 15 257 6020


Axiradius wordt verkocht via Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen op het gebied van vruchtgroenten. Voor meer informatie of verkoopprijzen:
Harvest House
Honderdland 415
2676 LV Maasdijk
T +31 (0) 174 519 200
tomaat@harvesthouse.nl


Publicatiedatum: