Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sanering en sloop Oostvoornse kassen in volle gang

Het ontgaat ter plaatse niemand: de sloop van het kassencomplex aan de doorgaande weg Brielle - Oostvoorne is in volle gang. Het glastuinbouwbedrijf is tientallen jaren een beeldbepalend object in het open polderlandschap geweest. De sloop is een gevolg van het akkoord dat Jaco Eeltink, makelaar van WLTM (Westelijke Land- en Tuinbouw Makelaars uit Bleiswijk) bereikte met de gemeente.

Na sloop van de kassen zal de vrijkomende grond in eigendom worden overgedragen aan de gemeente en de twee bedrijfswoningen krijgen een bestemming als "burgerwoning".



Het tweede deel van de saneringsoplossing bestaat uit een benutting van de uit de sloop voortvloeiende bouwrechten voor vrijstaande villa's elders binnen de gemeentegrenzen. Op die woningbouwlocatie worden bouwrechten gebundeld tot een hoogwaardige villawijk waarin ook de bouwrechten worden geprojecteerd van andere glastuinders die hun kassen saneren. De WLTM-makelaar realiseerde in de afgelopen jaren diverse vergelijkbare succesvolle saneringen op Voorne-Putten en heeft er nu nog ruim tien in behandeling.

Met de sloop van het complex aan de Kleidijk wordt een jarenlange onderhandeling afgesloten. Jaren terug was het glastuinbouwbedrijf deels weggestemd, is de 3 ha glasrecht na een rechtbankprocedure weer teruggelegd en is nu uiteindelijk met een positieve benadering van de gemeente Westvoorne een maatwerkoplossing getroffen. "Een die recht doet aan de belangen van het landschap ter plaatse en die van de glastuinbouwondernemer", aldus Jaco Eeltink. "Beetpakken, 10x doorzetten en afronden, dat is de kern van de aanpak bij dit soort zaken" voegt hij daaraan toe.

Voor meer informatie:
WLTM
P.J.A. van der Knaap
Hoefweg 205B
2665 LB Bleiswijk
T 088 - 4 111 888
M 06-52074442
www.wltm.nl

Publicatiedatum: