Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
areaal zo'n 500 hectare

Niedersachsen: kwaliteit boerenkool goed door gunstig weer

In de Duitse deelstaat Niedersachsen is de boerenkool dit jaar van bijzonder goede kwaliteit, meldt de Duitse website Proplanta.de. Volgens een adviseur van het Landbouwschap Niedersachsen ligt dit vooral aan de gezonde bestanden en de gunstige weersomstandigheden in de deelstaat.



De groeiomstandigheden waren ideaal voor de wintergroente. In de maanden augustus en september viel er weliswaar niet erg veel regen, maar desondanks was de regenval voldoende. De boerenkool profiteerde in het bijzonder van de zomerse temperaturen in de herfst. Niks staat het boerenkoolseizoen dus nog in de weg en in enkele regio's van Niedersachsen is de oogst reeds in volle gang. In heel Niedersachsen oogst men op circa 500 hectare boerenkool.

De oogstperiodes en oogstmethodes zijn in het noorden zeer verschillend. In de regio Südoldenburg, waar op circa 300 hectare boerenkool geteeld wordt, oogst men reeds sinds eind augustus. Hier wordt de kool door speciale machines geplukt en klein gemaakt. Aansluitend wordt de groente naar de coöperatie getransporteerd, gewassen en ingevroren, zodat de groente als diepvriesproduct verkocht kan worden. In de regio's rondom Hannover, Braunschweig en Lüneberg maakt men gebruik van heel andere oogstprocedures. Daar is de oogst nog steeds handwerk. De kool wordt afhankelijk van de vraag vers geplukt en aansluitend vers verkocht.


Publicatiedatum: