Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefaan Dobbels beschrijft de huidige groentenmarkt:

"Traditioneel flauwere week rond Allerheiligen"

Tholen - De belangrijkste producten van Gerdo NV zijn prei, tomaten, sla en wortelen. Naar aanloop van Allerheiligen is het in bijna alle groenten vrij rustig. "Dat is traditioneel een kalmere periode. Daarnaast is het nog vrij warm voor de tijd van het jaar", vertelt eigenaar Stefaan Dobbels.

Meer tomatenverkoop
"De preiprijzen zijn zwak, zo rond de 20 cent. 35 cent zou leuker zijn voor de tijd van het jaar. Ook vorig jaar lag de prijs rond dezelfde koers. Ook in de sla en komkommer gaat het minder. Met name telers van deze producten hebben het moeilijk. Bloemkool gaat redelijk. Daar wordt nog 50/60 cent voor gegeven. Het enige product dat nu wel aardig loopt, is de tomaat. "Vanaf vandaag is er terug meer tomatenverkoop. Dat was wel positief. Het schijnt dat de kwaliteit van Belgische trostomaten momenteel beter is dan de Franse. Mogelijk kunnen we de komende weken daar meer tros kwijt. Qua prijs is het ook wel te doen. Vandaag was het 85 cent voor een kilo."

Hij hoopt op een strenge winter. "Volgende week verwachten ze frisser weer en dat heeft altijd grote invloed op de groentenverkoop. Het kan snel veranderen, maar we hebben er geen invloed op. De grote handelaar zit hierboven. Het weer is allesbepalend."

Voor meer informatie:
Stefaan Dobbels
Gerdo NV
Meulebeke - Belgiƫ
Tieltstraat 209
+32/51/40.11.70
www.gerdo.be