Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeientelers binden de strijd aan met witte vlieg en trips

Keele University en Russel IPM krijgen subsidies om de witte vlieg en de trips aan te pakken. Het geld is bedoeld om vallen te ontwikkelen om controle te krijgen over de insecten, die grote schade aanrichten aan de Engelse oogst. In het Verenigd Koninkrijk zijn ongeveer vijfduizend hectare met aardbeienplanten. Door de insecten leiden de aardbeientelers jaarlijks een verlies van ongeveer negentien miljoen euro.

Wereldwijd schatten de telers de verliezen rond de honderden miljoenen euro's. Het gebruik van insectenvallen kan twee problemen aanpakken. De 57 verschillende soorten witte vliegen zorgen namelijk voor het opeten van gewassen. Bovendien verspreiden ze ziekten in de kas, die de hele oogst aantasten. 



Keele-wetenschappers William Kirk en Gordon Hamilton helpen bij het onderzoek. Zij zijn erkende onderzoekers op het gebied van de insectenvallen. 



Russel IPM houdt zich bezig met biologische bestrijdingsmiddelen. Het bedrijf gelooft sterk in biologisch gewasbeschermingsmiddelen. De organisatie vertaalt wetenschap in innovatieve producten om milieuvriendelijke oplossingen te bedenken voor de tuinbouw.

Onderzoeker Mark Ormerod licht kort toe: "Keele heeft een goede reputatie op het gebied van de gewasbeschermingsmiddelen. Deze subsidie toont aan dat wat we doen van sociale waarde is. Bovendien zorgen wij voor grote economische, milieu en gezondheidsvoordelen."

Voor meer informatie:
Russell IPM
Publicatiedatum: