Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsers eten 9,9 kg kool per jaar

Koolsoorten zijn de klassiekers in de Duitse keuken. Als koudebestendige winter-groenten worden zij pas in de late herfst en deels tot in de winter vers van het veld geoogst, meldt de Duitse website Fruchthandel.de.

Dankzij korte transportafstanden besparen de Duitse producten bovendien energie. Kool kan niet alleen maar vers geconsumeerd worden, maar is ook geschikt om in te maken of in te vriezen. Door melkzuurgisting verandert wittekool in zuurkool, maar ook rodekool en bloemkool zijn geschikt om in te maken. Boerenkool en spruitjes kunnen goed ingevroren worden wanneer ze van tevoren gewassen en kort geblancheerd worden.



Koolsoorten staan bekend als bijzonder gezond, wat juist in de aanbrekende koude tijd van het jaar belangrijk is. Spruitjes leveren bijvoorbeeld veel vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en kalium. Het Duitse 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BMEL) deelde deze week mee dat in het afgelopen jaar elke Duitser gemiddeld 9,9 kilo kool geconsumeerd heeft: van wittekool en rodekool tot aan spruitjes, savooiekool en bloemkool.
Publicatiedatum: