Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4,8 miljoen bezoekers per jaar

Fotoreportage State Farmers Market Raleigh, North Carolina



Tholen - De Farmers Market speelt in de Verenigde Staten nog altijd een grote rol. Afgelopen week bezocht ik de State Farmers Market van Raleigh, de grootste van de staat North Carolina. De Farmers Market in Raleigh kent een consumenten- en een groothandelsgedeelte. In 2013 werd de markt bezocht door 4,8 miljoen mensen. De markt is zeven dagen per week open. Op een zaterdag kunnen er zomaar 30.000 mensen op de Farmers Market lopen. Restaurants en retailers doen er hun inkopen, maar ook voor veel families en scholen is het een heus uitje om de Farmers Market te bezoeken.



Op de consumentenmarkt staan puur telers uit North Carolina. Telers huren per dag of week een unit. Anderen (twaalf van de honderd) staan er jaarrond. De telers voeren opvallend genoeg bijna allemaal een breed assortiment, vaak met één hoofdproduct. De organisatie van de markt probeert het aanbod in balans te houden. Zo is er een wachtlijst voor telers van pompoenen, aardbeien en kerstbomen. De groothandelaren op de Farmers Market voeren daarnaast een breed assortiment importfruit. Er worden speciale events gehouden zoals een 'Pumpkin Night' en 'Strawberry Day.


Eigenaar Ronnie Yokeley van R&H Produce is één van de groothandelaren op de markt. Aardappelen, appelen en sinaasappelen zijn z'n grootste producten, maar hij importeert ook bananen, ananas, meloenen, druiven en steenfruit


Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Met name de nieuwe oogst zoete aardappelen uit de streek, pompoenen en appelen waren ruim voorradig. Ook was er een groot assortiment lokale vrucht- en vollegrondsgroenten. Zo zie je veel Collards (mergkool) een product dat je in Nederland al helemaal niet tegenkomt. In tegenstelling tot de retailers in de omgeving was het aanbod 'organic' op de markt erg beperkt. Eén van de oorzaken hiervan was volgens de manager van de markt dat de telers die op de markt staan een flink areaal vertegenwoordigen en dat er niet zoveel biologische telers zijn, die deze capaciteit hebben.



Deze Farmers Market bestaat al sinds 1955 en wordt beheerd door het North Carolina Department of Agriculture and Consumer Services. Totaal heeft de markt een oppervlakte van 30 hectare, waarvan een groot deel overdekt. In de restaurants op de Farmers Market worden producten van de markt geserveerd. Openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 5.00 tot en met 20.00 uur en op zondag van 8.00 tot en met 18.00 uur.


Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Voor meer informatie:
State Farmers Market
1201 Agriculture Street
Raleigh (North Carolina) 27603
Tel: 919-733-7414
Fax: 919-733-9932
www.statefarmersmarket.org