Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassen Almeria genereren 70.000 euro per hectare per jaar

Kassen in de Spaanse provincie Almeria genereren ongeveer 70.000 euro per hectare per jaar. Gezien het feit dat het gemiddelde areaal in de provincie zo'n anderhalve hectare is, verdient elke producent daarmee een jaarlijks inkomen van meer dan 100.000 euro. De kosten meegerekend zou er naar schatting 4,12 Euro per vierkante meter per jaar in mindering moeten worden gebracht. Dat levert een definitieve marge op van 2,89 Euro per vierkante meter per seizoen.

Totale inkomsten
De 30.000 euro per hectare zou een totaalinkomen van 45.000 euro per jaar moeten opleveren voor elke tuinder.

De meest winstgevende kassen

De kassen in Bajo Andarax, waar vooral tomaten worden geteeld, behoren tot de meest winstgevende met 33.000 euro per jaar. Volgens het rapport zou het bruto bedrijfsresultaat per seizoen oplopen tot ongeveer 40.000 euro per hectare.

De verbetering van de productiviteit heeft bijgedragen aan de winstgevendheid van teeltbedrijven, ondanks de gestegen kosten op het vlak van arbeid en de hogere operationele kosten. Een van de essentiƫle kenmerken van het recente seizoen was de aanzienlijke toename van de omvang van de productie, ongeveer drie procent, hetgeen zorgde voor een daling van 2,6% van de gemiddelde prijzen.


Bron: lavozdealmeria.es
Publicatiedatum: