Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijswinnares ‘Recept d’aubergine’ varieert met aubergine op de BBQ!

Maartje van Velthooven uit Mariahout heeft met haar inzending 'pitabroodjes met geroosterde aubergine en tzatziki'' de eerste prijs gewonnen met de Facebook-actie 'Recept d'aubergine'. Aubergineteler Arwin Valkenburg uit Bemmel overhandigde haar de Big Green Egg en de aubergines. De actie via Facebook is een onderdeel van de promotiecampagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' waarbij de Nederlandse auberginetelers de aubergine op de kaart zetten.



Lekker op de BBQ
Om mensen te verleiden om met aubergine aan de slag te gaan, zijn de auberginetelers de Facebook-actie 'Recept d'aubergine' gestart. Met deze actie maken deelnemers kans op een Big Green Egg en een auberginepakket door een auberginerecept voor op de barbecue te bedenken, het recept te uploaden en te delen.

Maartje van Velthooven uit Mariahout is de gelukkige winnares van de Big Green Egg ter waarde van 499 euro en de heerlijke aubergines, kookboek en schort. Aubergineteler Arwin Valkenburg reikte haar de prijzen uit. Aan de keukentafel met zelfgebakken cakejes vertelde Maartje dat ze dol is op aubergine: "In de zomermaanden eet ik elke week wel aubergine. Je kunt er zo veel mee kanten mee op, veel mensen weten dat niet. Ik sta graag in de keuken en maak ook recepten voor de biologische supermarkt waar ik werk. Voor mij past aubergine echt bij de zomermaanden."

In de Nederlandse kassen is het klimaat ideaal om aubergine van goede kwaliteit te telen. De Nederlandse auberginetelers zijn zelfs in staat om in januari al de eerste Nederlandse aubergines te oogsten. In november worden de laatste geoogst.



Aubergine in de winter
Aubergine is rijk aan vitaminen en mineralen, is licht verteerbaar en bevat opvallend veel vezels. Daarnaast is de aubergine veelzijdig en kan het op allerlei manieren in recepten gebruikt worden. Veel Nederlandse consumenten zijn hier echter niet mee bekend. Met de zomercampagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' brengen de Nederlandse auberginetelers de aubergine onder de aandacht. Samen met o.a. 550 Keurslagers hebben zij de aubergine onder de aandacht gebracht op de winkelvloer, in het schap en in (consumenten)bladen. Ook is er aandacht voor aubergine op verschillende barbecue evenementen. In Duitsland is de aubergine onder de aandacht gebracht met de speciale actie 'Grill und Gewinn'.



De zomercampagne wordt met deze prijzenronde afgesloten. Omdat aubergine niet alleen lekker is op de barbecue, kunnen aubergines deze winter ook goed gebruikt worden in verschillende ovengerechten, wokgerechten en … probeer het zelf gewoon eens uit! Voor inspiratie, kijk eens op www.aubergine.nl.

Publicatiedatum: