Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: foliekassen stellen telers teleur

De nieuwe kassen in Gujaret, Noord-India, hebben de Indiase telers teleurgesteld. Volgens tuinbouworganisatie Bharatiya Kisan Sangh is veel fout gegaan. De kassen waren een initiatief van de lokale overheid.



















De woordvoerder van de Indiase tuinbouworganisatie laat weten dat ongeveer negentig procent van de oogst verloren gegaan is. "We hebben een bijeenkomst georganiseerd met meer dan tweehonderd telers, de meeste komen uit Gujarat. De reactie zijn duidelijk: ongeveer negentig procent van de telers heeft de oogst deels verloren." Hij vindt dat er betere testen gedaan hadden moeten worden voor er in de kassen gewerkt werd.

Het gaat om foliekassen, die door de overheid voor 65% gesubsidieerd werden. "Daarmee zouden we ook off-season moeten kunnen produceren. Maar het blijkt dat in deze warme regio's de kassen helemaal niet werken", tiert de woordvoerden. Er is volgens hem ook geen goede keten voor gewassen als paprika. De telers moeten het zelf, en op eigen kosten, naar andere gebieden transporteren. De woordvoerder wil dat de leningen van telers, afgesloten om de kassen te kunnen financieren, kwijtgescholden worden.
Publicatiedatum: