Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse kas verhoogd voor onderzoek LED-belichting

Het Stockbridge Technology Centre verhoogt het kasdek. Het onderzoeksbedrijf wil daarmee de effecten van LED-licht op lange teelten als tomaten testen. In de nieuwe faciliteit wordt zowel top- als tussenbelichting getest in combinatie met conventionele natriumlampen en in combinatie met diffuus glas.


Foto's van de nieuwe LED-kas.


Medewerkers maken het glas van de nieuwe LED-kas schoon.

STC is gerealiseerd dankzij steun uit de industrie. Vooral teeltbedrijf Cornerways Nursery en de Britse Tomato Growers Association (TGA) hebben hier een belangrijke rol in gestuurt. Ook CambridgeHok en Philips dragen bij aan het uitstippelen van de juiste strategie voor optimale productie. De proef gaat verder van start met tomaten van Enza Zaden, steenwol van Grodan, diffuus glas van Havecon en goten en irrigatie van Green Meteor.

De proef moet duidelijk maken wat voor effecten vier soorten belichting hebben. Daarbij gaat het om een combinatie van traditionele natriumlampen, LED-lampen tussen en boven de teelt en diffuus glas. 

Voor meer informatie:
Stockbridge Technology Centre
Cawood, Selby, North Yorkshire, YO8 3TZ.
Telefoon: +44(0)1757268275
Publicatiedatum: