Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mooi weer van invloed op courgetteproductie, maar ook op prijzen

De Italiaanse courgetteprijzen dalen als gevolg van de goede weersomstandigheden. "De volumes en de prijzen variëren nogal, afhankelijk van het weer," vertelt Nino Leonardi van Leonardi SNC.

Toch is de situatie opmerkelijk. In week 41 zorgde regen en hagel voor productiedalingen en stijgende prijzen. "Op dat moment kwam het grootste deel van de productie uit Sicilië, dus de prijzen in Verona varieerden tussen de 90 cent en € 1,10-1,20 / kg. De vraag vanuit Europa was ook goed, met name omdat de prijzen van Spaanse producten hoger waren."



De situatie veranderde echter volledig in week 42 omdat het weer opeens stabiliseerde. "Het werd 35-36 °C in Ragusa, Latina en Sabaudia. Dit leidde tot een hogere productie, een groter aanbod. In combinatie met een lage consumptie zorgt het voor een daling van de prijzen." Vorige week gingen de prijzen van 70 cent tot 1 € / kg. "Ook in Spanje zijn de prijzen gedaald en daardoor neemt Europa weer Spaans product af. De vraag naar Italiaans product is bevroren", besluit Leonardi.

Contact:
Leonardi Salvatore snc
Via Sommacampagna, 63
Verona (VR) c/o mercato ortofrutticolo
Tel.: (+39) 045 953787
Fax: (+39) 045 8622324
Email: info@leonardisnc.com
Web: www.leonardisnc.com
Publicatiedatum: