Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: goede vraag en prijs spruiten

Het grootste deel van de oogst van Californische spruitjes werd eind vorige maand verkocht. Door de goede vraag zijn de prijzen gestegen. 

"De markt was erg goed", aldus Steve Bontadelli van Pfyffer Associates. "De vraag van onze vaste klanten is gestegen en er zijn meer mensen spruiten gaan eten." De vraag is groter geworden vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Om de vraag te kunnen bijhouden, is ook het areaal met 20 procent gestegen ten opzichte van de afgelopen jaren. 

"De prijs voor een doos van 25 pond (11.36 kg) is ongeveer $ 24.00 (€ 18,86)," meldt Bontadelli. "Dat is erg hoog voor deze tijd van het jaar. Doordat consumenten meer verse producten willen, verzenden telers hun product rechtstreeks naar de verse markt in plaats van het in te vriezen. De oogst in Californië duurt naar verwachting tot en met januari. 

Voor meer informatie: 
Steve Bontadelli
Publicatiedatum: