Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse omzet spinazie licht gedaald

De verkoop van spinazie is in Italië het afgelopen jaar afgenomen. Dit komt door de herfst van 2013, die ongunstig uitpakte voor de spinazieoogst. Maurizio Zappatore, verkoopmanager van spinaziebedrijf Orogel, legt uit: "De Italiaanse spinaziesector is sterk beïnvloed door de herfst van 2013, waardoor verkopers hun promotieactiviteiten in het begin van 2014 hebben gestaakt. De spinazieproductie- en verkoop kwam in mei 2014 wel weer op een normaal niveau."

Spinazie: marktdimensie en trend

Grafiek opgesteld volgens IRI-gegevens over bevroren spinazie (korting en de normale handel niet inbegrepen).

De verkoop van diepvriesspinazie in de maanden augustus 2013 tot en met augustus 2014 daalde met 5,7%. De waarde van de spinazie daalde met 3,7%. De spinazie wordt geoogst in april en mei en oktober en november. 

Maurizio legt uit: "De detailhandel wordt gedomineerd door private labels, die vijftig procent van de spinaziemarkt bezitten. Orogel is leider in de merkproducten met een aandeel van 21%."

"Spinazie is het belangrijkste product van Orogel. Ongeveer twintig procent van de productie bevriezen we. De teelt is volledig gemechaniseerd en vindt plaats in Emilia-Romagna (zevenhonderd hectare), Basilicata en Apulia (samen goed voor zeshonderd hectare). Vooral in Emilia-Romagne zijn de weersomstandigheden gunstig voor de spinazieteelt." 

Voor meer informatie:
Orogel
Via Dismano, 2600, 47522 Cesena
Telefoon: +39 (0)5473771
www.orogel.it
Publicatiedatum: