Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse basilicumteler vergroot teelt met twee hectare

De Italiaanse basilicumteler Autore verhoogt het areaal waarin basilicum wordt geteeld. Het Italiaanse bedrijf gaat van drie naar vijf hectare basilicum om te voldoen aan de vraag van de buitenlandse markt. 

Leidinggevende Giombattista Autore vertelt: "We groeien van drie naar vijf hectare basilicum. We spelen hiermee in op de groeiende vraag van de binnenlandse en buitenlandse markt. In Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland groeit de vraag naar ons product." 



Giombattista vervolgt: "In dit deel van Sicilië groeit de basilicumplant goed. De bladeren hebben een mooie donkergroene kleur. De smaak van onze basilicum maakt een groot verschil. Onze kassen zijn dichtbij de zee en de temperaturen zijn niet te koud in de winter. We produceren het hele jaar."


Basilicum in de Siciliaanse kas.

Autore is ook actief in de teelt van rabarber (1,5 hectare), mint (1 hectare) en rozemarijn (1 hectare). Ook tijm, marjolein, oregano, dragon, wilde venkel, dille en koriander staan op de productielijst. Elke week oogst het bedrijf dertig pallets met kruiden. Jaarlijks oogst het bedrijf driehonderd ton basilicum, tachtig ton munt, tien ton koriander, tien ton wilde venkel.


Wilde venkel in open velden.

"We verkopen onze producten in bakjes van dertig- veertig tot honderd gram. Deze bakjes plaatsen we in dertig bij vijftig meter houten kranten, afhankelijk van de wens van de klanten."


Basilicum in een plastic bakje

"De consumptie in Italië neemt elk jaar toe. Rond Pasen en Kerst verdubbelt de vraag naar basilicum. Onze prijzen blijven gelijk. De basilicum levert minimaal €3 op per kilo, maximaal €7 per kilo. De prijzen liggen in de periode van december tot februari het hoogste."


De medewerkers van Autore.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Autore Giombattista
Via XX Settembre 199, 97019 Vittoria
Telefoon: (+39) 0932 802450
E-mail: gio.autore@tiscali.it
www.aromaticheautore.it
Publicatiedatum: