Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benny Cuypers, LAVA:

"Courgette- en aubergineprijzen fel gezakt door aanvoer Spanje"

Tholen - Het einde van het binnenlandse seizoen voor courgettes en aubergines nadert. Dit vertelt Benny Cuypers van LAVA. Volgens hem was het Belgische seizoen over het algemeen gezien 'vrij correct'. "Het was bij beide producten vrij wisselvallig, maar met name bij courgettes was er sprake van meerdere oplevingen."



Fel gezakt
Hij geeft aan dat de aubergineprijzen tot begin vorige week zeer duur waren. "Maar daarna zijn de prijzen fel gezakt. Er kwam toen meer productie vanuit het zuiden van Spanje. De productie in Vlaanderen is aflopend. Nog een paar weken en dan is het over. Vandaag zaten we voor aubergines tussen de 80 cent en 1,10, afhankelijk van de sortering. Het is niet extreem laag, maar het verschilt veel met begin vorige week. Toen zaten we nog tussen de 1,70 en 1,80 vanwege een tekort."

Vrij normale overlap
Bij courgettes is het verhaal vergelijkbaar. "Die zijn zelfs de hele week nog duur geweest, maar vanaf vandaag sterk gedaald, omdat Spanje meer heeft gestuurd. Vorige week lag de prijs op 80/85 cent en dat was vrij hoog." Ook voor courgettes loopt het seizoen nog enkele weken. "Het hangt ook af van het weer. Veel courgettes komen nu uit de vollegrond." Volgens hem is Spanje niet persé vroeger dit jaar. "Ik denk dat de overlap vrij normaal is. Het kan nog wel eens gebeuren dat de prijzen stijgen voordat de productie uit het zuiden komt en dat is nu het geval. Over het algemeen mogen we niet klagen."

Voor meer informatie:
LAVA cvba
Leuvensesteenweg 130 A
3191 Boortmeerbeek
tel +32 (0)15 50 42 50
fax +32 (0)15 50 42 60
www.lava.be
lava@lava.be