Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mogelijk ontvreemd door iemand die licentie wilde omzeilen

Zaad van tomatenras met licentie zoekgeraakt

Tholen - Stoffels BVBA is teler van tomatenspecials en werkt met een aantal variëteiten waar ze licenties voor verworven hebben. Van één van de variëteiten die Stoffels teelt, is zaad verdwenen dat voor Stoffels voorzien was. Het zaad verdween tijdens het logistieke proces, maar wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Er werd een klacht ingediend en er is dan ook een onderzoeksrechter aangesteld om dit voorval uit te zoeken. Het starten van deze procedure betekent dat er met zekerheid een onderzoek zal plaatsvinden. Er kan namelijk niet uitgesloten worden dat het zaad gericht is gestolen met de bedoeling om het illegaal op te kweken.
 
Lopend onderzoek
Hoe het onderzoek gaat verlopen, is nog onduidelijk. Wel is de kans reëel dat ook plantenkwekers zullen benaderd worden om vast te stellen of het ontvreemde zaad niet bij hen is aangeboden of al wordt opgekweekt. Uiteraard kan dit ook later uitkomen wanneer producties van dit zaad op de markt verschijnen.

In het belang van het lopende onderzoek kan en mag Stoffels geen verdere details geven. Wie wordt benaderd met verdacht zaad, wordt verzocht contact op te nemen met Paul Stoffels via paul@stoffels-tomaten.be of 0032 495 25 00 23.