Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: importeurs watermeloenzaad beboet

De vestiging in Ahmedabad van het Directorate of Revenue Intelligence (DRI, Directoraat Accijnzenonderzoek) heeft 10 importeurs beboet vanwege fraude, undervaluation van accijnzen op invoer van watermeloenzaden.

In een gezamenlijke operatie overvielen inspecteurs vorige maand importeurs op 10 locaties in Gujarat en Mumbai en bespeurden Undervaluation in de invoer van watermeloenzaad voor maar liefst Rs 350 miljoen. "Het bewijs verzameld in het onderzoek geeft aan, dat de prijzen op de invoerpapieren variëren van $ 250 tot $ 300 per MT, terwijl in privé-aantekeningen en correspondentie de echte waarde varieerde van $ 850-$ 1.000 ton", volgens een DRI-official. Dit is het eerste geval van undervaluation in de invoer van watermeloenzaad in India.

Het belangrijkste aandeel van de zending van 25.000 ton tot nu in beslag genomen, werd ingevoerd uit Soedan en de rest kwam uit Pakistan. Nadat de zwendel aan het licht was gebracht, hebben weinig importeurs vrijwillig invoerrechten betaald: rond de Rs (Rupees, Indiase valuta) 30 miljoen. DRI kijkt ook naar de overtredingen bij enkele voedselgerelateerde kwesties.

Publicatiedatum: