Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berg Hortimotive: zelfstandig bewegende sensorvoertuigen in kas

Op 1 en 2 oktober worden de demonstratiedagen van het project "Gezonde Kas 2014" gehouden. Tijdens deze dagen wordt het Gezonde Kas Gewasbescher-mingsysteem getoond in een kas met tomaten en in een kas met cyclamen. U ziet hoe omgevingsfactoren, plantenstress, ziekten en plagen automatisch worden gemonitord. Vervolgens adviseert het systeem de kweker hoe er ingegrepen kan worden, al dan niet middels spuitrobots.



Berg Hortimotive heeft hiertoe met behulp van diverse partners voertuigen voor ontwikkeld, die zelfstandig door de kas bewegen. De voertuigen dragen sensoren en actuatoren om gewassen te monitoren op groei, ziekten, plagen, stress en om acties uit te voeren als spuiten of het uitzetten van biologische bestrijders.

De Side Crop Viewer rijdt over een bestaand buisrailsysteem en is ontworpen voor hoog opgaande wassen. De Top Crop Viewer wordt via een monorail systeem boven het gewas gemonteerd en ingezet in de potplanten-/ sierteelt.

De autonome voertuigen navigeren op voorgeprogrammeerde routes en voorzien sensoren, computers en actuatoren van locatie, tijd en stroom voor verlichting aan andere componenten. De voertuigen kunnen continue werken en verzamelen sensordata van het volledige kasoppervlak voorzien van een tijdstempel op iedere vierkante meter

De systemen worden gepresenteerd op de Demonstratiedagen Gezonde Kas 2014 in oktober.

Locatie;
Landwirtschaftskammer Nordrein-Westfalen Versuchszentrum Gartenbau Straelen/Auweiler
Hans-Tenhaeffstr. 40-42
47638 STRAELEN
Duitsland

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive
Burg. Crezeelaan 42a
2678 KZ De Lier
Nederland
T +31 (0)174 517700
info@berghortimotive.nl


Publicatiedatum: