Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vergadering EU Plant

"Kwaliteitsgegevens zaad steeds belangrijker"

De jaarlijkse vergadering van EU Plant had vorige week plaats in Siciliƫ. EU Plant is de Europese vereniging van opkweekbedrijven van groenteplanten. De vergadering stelde vast dat het belang van goede kwaliteitsgegevens van zaad steeds belangrijker wordt.



Alleen gegevens over het kiempercentage van een zaadpartij is allang niet meer voldoende. Informatie over het aantal goede planten dat een zaadpartij oplevert, is nodig om niet teveel of te weinig zaad te zaaien. Teveel zaaien is immers onrendabel en te weinig zaaien betekent een tekort aan planten. EU Plant besloot om goede kwaliteitsgegevens speerpunt van het beleid voor de komende tijd te maken.



Assoplant, de Italiaanse vereniging van opkweekbedrijven, organiseerde een excursie naar de opkweekbedrijven Il Vivaio en Area Verde. Op het laatste bedrijf was men volop aan het enten.

Publicatiedatum: