Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greydanys-medewerker Tjalke Stoelwinder Held van de Smaak 2014

Tjalke Stoelwinder uit Jubbega (Friesland) is verkozen tot nationale Held van de Smaak 2014. Stoelwinder verdient de uitverkiezing door de innovatieve manier waarop hij peulvruchten in de markt zet en beschikbaar maakt voor een brede doelgroep. Als medewerker van groothandel Greydanus uit Heerenveen heeft hij het initiatief genomen tot de ontwikkeling van koel-verse maaltijden met bijzondere oude bonen- en erwten als belangrijkste ingrediënt. Deze dragen namen als de Reade Krobbe, het Giele Wâldbeantje en de Kollumer zoete erwt.

Om dit te realiseren, werkt hij samen met een breed netwerk van telers, maaltijdbereiders, supermarkten en zorginstellingen in de regio. De maaltijden – gemaakt van natuurlijke ingrediënten en uitstekend van smaak – vinden hun weg in de ouderenzorg, via supermarkten, maar bijvoorbeeld ook naar studenten. Zijn ambassadeurschap voor de peulvrucht, liefde en passie voor de oude regionale rassen, de samenwerking met een uitgebreid netwerk en het innovatieve karakter van de maaltijdontwikkeling gaven de doorslag voor de vakjury. De jury roemde alle 12 finalisten die allen op hun eigen manier bezig zijn om bonen en peulvruchten af te helpen van hun ietwat stoffige imago en bewijzen dat bonen ook best 'sexy' kunnen zijn.



De publieksprijs werd gewonnen door Ton Vreeken van Vreeken's Zaadhandel uit Dordrecht. Hij behaalde met voorsprong de meeste stemmen van de verkiezing op de website van de Week van de Smaak. De zaadhandel van Ton Vreeken is een begrip in het land. Met zijn zaadhandel voorziet hij tuinders en hobbytelers door heel het land van zaadgoed. Hiermee en met zijn goed lopende webwinkel heeft hij een grote schare volgers opgebouwd, die en masse op hem gestemd hebben.

De Held van de Smaak verkiezing is onderdeel van de Week van de Smaak die dit jaar plaatsvindt van 27 september tot en met 5 oktober. Door het hele land vinden honderden smaak-activiteiten plaats waarvan velen in het teken staan van bonen en peulvruchten.


Bron: Week van de Smaak
Publicatiedatum: