Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Franse kassenbouw trekt aan"

"De Franse kassenbouw markt is behoorlijk aangetrokken dit jaar, er wordt veel bijgebouwd." Dit zegt Dennis van Leijde verantwoordelijk voor de Franse markt bij KUBO. "Dit jaar realiseren wij zeven projecten in Frankrijk wat voor ons een record is. Niet alleen wij bouwen veel dit jaar in Frankrijk maar ook onze concurrenten."

Al meerdere jaren is KUBO aanwezig in Frankrijk en dat doen we samen met Hortère Conseil. In 2010 bouwde KUBO er zelfs voor Tomatrio de eerste Ultra-Clima kas binnen Europa. Dennis van Leijde: "Het is hier echt een trend, dit in tegenstelling tot Nederland, hier wordt deze technologie snel geadopteerd. Vandaag de dag staan er in Frankrijk al zeven Ultra-Clima kassen bij vijf klanten."

Dit jaar worden er drie Ultra-Clima kassen gebouwd voor; Jean-Christophe Salou, Les Hortensias en Tomatrio. Wat hier opvalt is, dat Mr. Salou de nodige ervaring opgedaan heeft bij Mr. Le Duff die ook al een aantal jaren werkt met het gepatenteerde Ultra-Clima systeem. Tomatrio breidt zijn huidige Ultra-Clima® kas dit jaar uit en dat geeft duidelijk aan dat dit systeem méér dan voldoet aan de verwachtingen. Daarnaast worden er vier traditionele kassen gebouwd. Dit betreft projecten in opdracht voor de bedrijven; René Briand, L'Oratoire, Du Château en Les Reflets de las Presqu'ile.

Ondanks dat "ook" de Franse telers last hebben van de recessie en de internationale problematiek, investeren velen toch in nieuwbouw. Het semi-gesloten Ultra-Clima® systeem kent weliswaar een hogere investering per m2 t.o.v. een conventionele Venlo kas, maar door energiebesparing en hogere productiviteit is het echter niet moeilijk om de méér-investering in korte tijd terug te verdienen. Deze voordelen zijn van toepassing in vele landen. De Franse telers zijn echter in Europa de eersten die het Ultra-Clima systeem werkelijk omarmen.

Mede door de samenwerking met Hortère Conseil kan KUBO deze projecten realiseren.
 

Project Jean-Christophe Salou, 8.641 m² Ultra-Clima Plouescat, Frankrijk.


Voor meer informatie:
KUBO Greenhouse Project B.V.
info@kubo.nl
 
Publicatiedatum: