Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeregoed heeft al 10 verkooppunten en 22 afhaalpunten in regio Haaglanden

De belangstelling voor Boeregoed groeit snel. Het concept en de producten sluiten aan bij de groeiende vraag in de regio naar gezond, duurzaam en dichtbij. Met name de onlangs geïntroduceerde Buurtbox slaat aan. Er zijn inmiddels 22 afhaalpunten voor de Buurtbox en 10 Boeregoed verkooppunten, allemaal in de regio Haaglanden. Boeregoed is een initiatief waarin meerdere doelstellingen samenkomen. Het project heeft een belangrijke sociale functie voor vrijwilligers en wil tevens gezonde voeding, verantwoorde teelt, duurzame ontwikkeling en innovatie onder de aandacht brengen.

Een van de resultaten is de onlangs geïntroduceerde Boeregoed Buurtbox, vol verse groenten en fruit uit de regio. De box is te bestellen via een webshop - recent in de lucht - en kan worden afgehaald bij de kas of detailhandelaren in de buurt. De Buurtbox heeft inhoud met 2 à 3 groentenmaaltijden, rauwkost, fruit en wekelijks een andere 'superfood'. De producten komen voornamelijk uit de Boeregoed Kas, maar ook van telers uit de buurt of biologische telers van verder. De keten van producent naar consument is kort en de consument weet waar zijn eten vandaan komt.

Bijzonder is dat het project tot stand komt voor en door vrijwilligers. Iedereen die een handje mee wil helpen is welkom in de kas. Ook mensen die tijdelijk werkloos zijn en graag hun tijd nuttig willen besteden vinden hier hun draai. Onlangs is een samenwerking aangegaan met reïntegratiebureau Shared Value om mensen te helpen hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Ze krijgen een leerbaan aangeboden, waardoor mensen zich zowel praktisch als persoonlijk kunnen ontwikkelen en een verbindende schakel krijgen naar mogelijk werk.


Bron: Boeregoed
Publicatiedatum: