Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco lanceert rode biet met spiraal

Chiogga bieten zijn gestreepte bietjes, die voor het eerst werden geteeld begin 1800 in het Noord-Italiaanse kustplaatsje waarnaar het vernoemd is. Tesco zal de nieuwe rode biet deze week introduceren, samen met het meer bekende gouden ras. De gouden biet is een Victoriaans ras en wordt ook wel Burpee's Golden genoemd naar de plek waar het voor het eerst werd gekweekt. De kleurrijke bieten kosten £ 1,50 per pak. Er wordt gezegd dat ze een zoetere smaak hebben dan het donkerpaarse origineel. 

Ravi Patel, Tesco's inkoper van de bieten, zegt dat hij hoopt dat door de Candy Stripe Beetroot meer kinderen rode biet zullen eten. 'Iedere ouder weet dat het moeilijk is om kinderen groenten te laten eten, maar we zijn van mening dat het Candy Stripe ras zal helpen om deze taak gemakkelijker te maken,' zegt hij. 'We hebben samengewerkt met onze grootste teler van rode bieten om te zien hoe we meer mensen kunnen aanzetten tot het eten van deze prachtige groente en zo ontdekten we dat dit zoetere ras grotendeels werd vergeten en tot nu toe nooit werd geteeld voor commerciële doeleinden' 

Bron: metro.co.uk
Publicatiedatum: